Barajul Vidraru harta turistica si rutiera

Barajul Vidraru harta turistica si rutiera

Turism Arges va pune la dispozitie cea mai completa harta turistica si rutiera a Barajului Vidraru


View Obiective turistice, pensiuni Arges in a larger map

Baraj Vidraru harta turistica si rutieraHarta rutierea Barajul Vidraru:
La Barajul Vidraru se poate ajunge pe Drumul Naţional 7C (DN7C) dinspre Curtea de Arges – Arefu si dinspre Sibiu pe DN1 pana la Cartisoara, de unde se continua drumul pe Transfagarasan. De la Sibiu – Cartisoara se poate ajunge la Barajul Vidraru doar in perioada iunie-octombrie, in restul anului acest tronson fiind inchis.

Drumul Național 7C (DN7C) incepe in judeţul Arges, la Bascov (langa municipiul Pitesti) in direcţia Curtea de Arges si se termina la intersecţia cu drumul DN1 intre Sibiu si Brasov, in apropierea comunei Carţisoara. DN7C are o lungime de 151 km.

Barajul Vidraru are 307 m din Transfagarasan (vezi harta Transfagarasan)

Drumul Naţional 7C (DN7C), pe care se situeaza Barajul Vidraru, face legatura dintre Muntenia si Transilvania. Transfagarasanul, cunoscut ca si drumul dintre nori, incepe la Hidrocentrala barajului Vidraru, amplasata subteran in masivul Cetaţuia, si isi continua drumul pe langa Cetatea Poienari. Dupa ce stramabate trei tunele scurte, drumul ajunge la Barajul Vidraru, care leaga Munţii Pleasa si Vidraru si are o lungime de 307 m. Trecand de Barajul Vidraru, drumul continua in partea stanga de-al lungul lacului Vidraru pina la inceputul acestuia. in continuare drumul incepe sa urce in serpentine, trecand pe la Cascada Capra, pina la partea sudica al tunelului de la Capra la Balea Lac.

Tunelul Balea este cel mai lung tunel din Romania, cu o inalţime de 4,4 m, 6 m laţime si un trotuar cu o laţime de 1 m si este iluminat din octombrie 2010. Transfagarasanul trece prin rezervaţia naturala Golul Alpin si Lacul Balea, pe la lacul glaciar Balea urmat de o coborare abrupta in serpentine, iar apoi trece in apropierea cascadei Balea. De la Balea Cascada pina la intersecţia cu drumul DN1 sau si drumul european E68 in apropierea comunei Carţisoara, mai sunt 21 km. Transfagarasanul a fost inaugurat la 8 ani dupa finalizarea lucrarilor la Barajul Vidraru

Harta turistica Barajul Vidraru:
Ajunsi la barajul Vidraru va puteti relaxa sau va puteti cumparati suveniruri. De asemenea, puteti sa urcati sus la platforma de langa Statuia lui Prometeu, de unde aveti o priveliste foarte frumoasa. De aici puteti sa urcati spre Casa Argeseana sau spre complexul turistic Piscul Negru, puteti sa va reculegeti la Manastirea Sf. Ilie Paltinul, iar daca este vara aveti posibilitatea sa urcati mai departe pe Transfagarasan, spre Balea Lac si implicit spre judetul Sibiu, care reprezinta un alt obiectiv turistic.

In aceasta harta turistica si rutiera a Barajului Vidraru gasiti locuri de pescuit, cazare, locuri pentru gratar si situatia drumurilor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


**