Biserica de Gheata de la Balea Lac va fi sfintita

Biserica de gheata

Biserica de gheata

Un sobor de preoti de la mai multe culte va oficia sambata, la ora 12,00, slujba de sfintire a singurei Biserici de Gheata din Romania, aflata la peste 2.000 de metri altitudine, in Muntii Fagarasului, la Balea Lac.

‘Prin organizarea acestei festivitati, va fi marcata includerea in circuitul turistic si ecumenic al celui mai nou obiectiv din cadrul editiei 2011-2012 a Proiectului de Marketing Turistic ‘Hotel of Ice Balea Lac’. Acesta este cel de-al saselea ‘lacas de cult’ construit in inima Masivului Fagaras, la Balea Lac, primul edificiu de acest fel fiind realizat in sezonul de iarna 2006-2007′, a precizat Adelina Grigoroiu, director de Marketing al Hotelului de Gheata de la Balea Lac.

Biserica de Gheata are o forma asemanatoare cu obiectivele construite in sezoanele trecute, modelul dupa care s-au inspirat constructorii fiind o biserica veche din satul sibian Malancrav.

Obiectivul este amplasat in aproximativ acelasi loc ca si sezoanele trecute, in imediata apropiere a Statiei de Telecabina, a Hotelului de Gheata si a ”satelitului” Hotel of Ice, complexul de forma moleculara fiind format din trei camere tip iglu, unite printr-un hol central cu aceeasi forma.

La fel ca si in anii trecuti, ineditul lacas de cult, singurul obiectiv de acest fel din aceasta parte a Europei, va avea un caracter ecumenic, fiind deschis spre vizitare, in mod gratuit, oricarui turist, indiferent de orientarea religioasa.

Dupa sfintire, biserica va gazdui diverse slujbe sau programe religioase, private sau cu acces liber. Pentru acest sezon, exista deja mai multe rezervari pentru evenimente la Biserica de Gheata, printre care si doua cununii ale unor cupluri din Marea Britanie.

In anii anteriori, Biserica de Gheata de la Balea Lac a gazduit programe de rugaciuni organizate de diverse culte sau biserici, dar si mai multe botezuri si cununii religioase.

Leave a comment

Your email address will not be published.


**