Bungee Jumping la Vidraru

Bungee Jumping la Vidraru

Bunjee Juping la Vidraru – Barajul Vidraru a devenit şi locul preferat al pasionaţilor de sporturi extreme. Aici s-a amenajat cea mai înaltă pistă de lansare pentru bungee jumping. Inaltime de 166 de metri…..1,2,3,4 si………………………………………………………

Bungee Jumping Vidraru

Bungee Jumping Vidraru

Instalatia de la Vidraru al doilea  cel mai inalt punct de lansare cu coarda elastica din Europa (166 m).

Pentru detalii si rezervari, sunati la Mihai Mandreanu – telefon 0721 479 746 (sariturile se pot face numai pe baza de programare telefonica, este posibil ca Dl Mihai sa nu fie tot timpul in arie de acoperire telefonica). Costul unui salt este de 100 EUR,  (se plateste echivalentul in lei)

Pentru a putea sarii o sa aveti nevoie de buletin, recuperarea Dvs la baza barajului se va face de catre jandarmi, acestia sunt nevoiti sa va noteze datele personale.

[box]

Vezi exact senzatia la bungee jumping

[/box]

 

Senzatii bunjee jumping:

„Sfecla teapana, curu’ drept, cracii lipiti. Gata, frate, acu’ dai de dreacuuu!”, tuna instructorul. Cu un nod in gat, „victima” sta cocotata deasupra barajului Vidraru, pe platforma de bungee jumping, a doua ca inaltime din Europa. Omul s-a facut mic, mic si e verde la fata. Jos se casca 166 de metri de hau, iar mai sus, la picioarele lui, copiii, nevasta si restul rubedeniilor il implora s-o lase balta… poate se rupe coarda, poate-i plesneste inima, poate-i raman creierii pe baraj.

Sotia s-a retras doi pasi mai incolo; nu poate sa-si vada barbatul omorandu-se in direct. Pe baraj s-au strans vreo 100 de spectatori. Se fac ultimele pregatiri. „Poti sa sari in doua feluri – ori flexezi bratele, ori le deschizi si zbori asa, drept ca o scandura, musai cu capu-n jos”, ii urla Mihai Mandreanu, instructorul. Cand auzi „scandura”, te gandesti la sicriu. „Buhuhu, asta parca e diavol”, se zburleste lumea. Se murmura cuvintele „coliva” si „ficati”.
inca putin pana la salt. „Diavolul” urla din nou. „si sa-ti intre bine la capatana: nici mort nu atingi coarda si, la recul, capul la cutie, acoperit cu amandoua bratele. La recul o sa fie ca la cutremur, unul mare si doua, trei replici mai mici. Hai, mai in fata pe platforma, pas, pas, pas”. Aurel pare nefiresc de calm. Trebuie sa faca saltul asta tocmai ca sa-si sparga ghinioanele de-o viata.
Mai are cateva secunde. Adrenalina creste, nu mai respira nimeni, tanarul intinde bratele, priveste ca sinucigasii, „diavolul” ii urla-n urechi „treeei, doooi, unuu!”…si Aurel sare-n hau, cu capu-n jos. Se tipa in cor – si saritor, si instructor, si nevasta si toata lumea. Rudele si-au acoperit ochii („se face praf, se duce”). „Zboaraaaa… gata, ai scapat!”, racneste Mihai, de pe platforma. Asistenta respira din nou. Tanarul a ajuns jos si se zbate in coarda ca mingea, la vreo 30 de metri de sol. Rudele se reped pe buza barajului, dar, in loc de Aurel, se vede, asa, un gandac minuscul.
100 de euro, ca sa-ti simti toate oasele paraind.

„Am tinut ochii deschisi tot timpul, sa vad cum se apropie pamantul. Mi-am auzit toate oasele paraind”, zice Aurel, cules de jos de doi jandarmi. A calcat pamantul euforic, ziceai ca e drogat, rad jandarmii. „La recul, senzatia a fost ca mi s-au imprastiat toate organele. E nebuneala aia, cand da coarda cu tine si nu mai stii cand te urca si cand te coboara. Nu mai stii care e cerul. Cand am atins din nou pamantul, m-a incercat regretul ca totul s-a terminat. Maine o sa fac febra musculara si … cred ca am mai crescut si un centimetru”, spune tanarul. Bungee schimba ceva in tine, dupa salt poti sa darami si muntii. Nimic nu te mai sperie. „Mai demult, am mai sarit si de pe platforma de la Rasnov, si de pe macara. si dupa ultima saritura am reusit sa inchei un contract dificil, pe care mi-l dorisem mult sa-l obtin”, zice. Are motive serioase sa se arunce-n cap: la sapte ani era sa moara inecat, la 22 – sa-l omoare o masina, la 24, l-a tarat tramvaiul o suta de metri, la 26, a dat iar masina peste el, iar la 28 s-a hotarat sa se arunce singur de pe macara, de la 45 de metri, tot cu capu-n jos, cu coarda elastica.

Urmezi orbeste instructiunile, fara sa pui una la indoiala. Daca nu, risti sa te faci praf. Femeilor le vine greu sa respecte toate regulile, de aia uneori o si patesc: una s-a tinut de coarda si s-a ales cu palma sfasiata, de i-au ramas bucatele de muschi pe elastic, pana la os. Alta a facut la fel si era gata sa o stranga coarda de gat, iar ultimei i-a fost atat de teama sa sara, incat a ramas suspendata in aer, cu o mana lipita de platforma si cu cealalta de funie.

Dar exista si un mic secret bungee, zice Mihai. „ala ca e musai sa sari la unu”. De cand s-a deschis platforma, au sarit zeci de tineri. Unii vin hotarati sa zboare, dar cand se vad legati la picioare, dau inapoi. Cine n-a sarit la unu, nu mai sare niciodata. „Am avut un baiat pe care l-a parasit prietena pe baraj, ca n-a avut curaj sa sara. inainte sarise ea… Altul a stat o ora jumate pe platforma si tot n-a sarit. intai a zis ca sare dupa ce fumeaza. I-am adus tigara baiatului. Dupa aia a cerut apa. Am fugit sa-i aducem si apa, numai sa sara odata. Apoi a zis ca e prea cald, ca bate vantul. La final, cica gata, la ora 6 fix el sare. Cand ne-am uitat la ceas, era cinci jumate”. Toata viata, Mihai a facut alpinism utilitar si din ‘99 a adus bungee jumpingul in Romania. A avut multe meciuri cu autoritatile, ca sa poata deschide instalatia de la Vidraru si cea de la Rasnov, dar acum le cauta cumparatori. Prea e mare responsabilitatea!

2 Comments to “Bungee Jumping la Vidraru”

  1. [...] de sporturi extreme pot testa Bungee Jumping-ul de la Vidraru, Tiroliana de la Capra, sau traseele de montainbike de pe Valea Lupului sau Valea [...]

  2. craciun nicolae // April 20, 2014 at 6:05 pm //

    Sal.vreau si eu sa sar cu coarda de pe vidraru si vreau si eu cateva amanunte ce trebuie sa fac.sunt din Buc si ce trebuie sa fac.sa vin singur acolo sau se organizeaza plecari ceva.si un pret va rog..

Leave a comment

Your email address will not be published.

**