Ce vor strainii sa vada in Romania? Muntii Carpati si peisaje salbatice

Ce vor strainii sa vada in Romania? Muntii Carpati si peisaje salbatice
Turisti straini in 2010

Alt text for the image, e.g. “The Mona Lisa”

Stim ca strainii nu se omoara sa ne viziteze tara, dar daca totusi o vor face, ce ar vrea sa vada? ‘Muntii Carpati si peisaje cat mai salbatice’, au raspuns vesticii, chestionati de compania angajata de stat ca sa ne faca un brand turistic.

Din pacate, in urma acestei cercetari sociologice reiese clar ca litoralul si Bucurestiul nu atrag pe nimeni.

11.000 de oameni din noua tari (Austria, Franta, Germania, Italia, Ungaria, Rusia, Marea Britanie, SUA, Romania) si-au dat cu parerea despre Romania si astfel aflam ca daca ar alege aceasta destinatie pentru concediu ar vrea sa vada in primul rand Muntii Carpati. Cel putin asa s-au exprimat peste 47% dintre cei chestionati.

37% s-au pronuntat si in favoarea Deltei, fara sa le pese insa ca avem si mare, cu un litoral destul de intins.

Grav este ca nu-i intereseaza Bucurestiul. Poate au auzit ca are strazi murdare si rupte.

Imediat ce a vazut topul, ministrul turismului a decis sa scoata litoralul romanesc de pe lista de prioritati: ” Nu ne bazam pe litoral in acest moment. Va fi treaba noastra sa rezolvam starea infrastructurii din turismul balnear, spre exemplu”, a declarat Elena Udrea.

Pe de alta parte, strainii au notat ca ar vrea sa vada cum se traieste la tara si, daca se poate, sa mearga intr-un circuit de aventura.

Stabilirea acestor produse turistice, cercetarea sociologica, dar si strategiile de promovare au costat statul roman 75 de milioane de euro. Banii vin din fonduri europene.

Articol preluat de pe stirileprotv.ro

Leave a comment

Your email address will not be published.


**