Cum sa promovezi o pensiune

Cum sa promovezi o pensiune
Cum sa promovezi o pensiune

Cum sa promovezi o pensiune

Sunt foart multe tehnici pentru promovarea unei pensiuni. In urmatorul articol o sa va prezint pe cele mai importante si cateva mici trucuri pe care trebuie sa le aplicati pentru a avea turisti la pensiune.

Definitie: Pensiunea turistica (agroturistica) este acel loc unde turisti pot petrece mai mult de 1 noapte, unde pot servi o masa si au conditii decente. Nu vreau sa supar pe nimeni insa acele cladiri construite langa soselele principale, la care nu poti servi masa eu le numesc moteluri, nu pensiuni. Tehnicile de promovare prezentate sunt pentru pensiuni adevarate.

Website-ul: cel mai important lucru in promovarea unei pensiuni este vizibilitatea pe internet. Este esential ca fiecare pensiuni sa aiba un website propriu de prezentare in care sa puna la dispozitia turistului toate informatiile necesare acestuia. Site-urile de promovare a pensiunilor nu permit przentarea in totalitate a pensiunilor turistice. Pentru realizarea unui astfel de website puteti apela la firmele de webdesign.

Portaluri turistice: inscrierea pensiunei in portalurile turistice specifice va sunt de mare ajutor pentru promorvarea pensiunii Dvs. Alegeti insa cu grija undc inscrierti website-ul, daca cineva cauta o “pensiune la Moeciu” si in respectivul website sunt 50 de pensiuni postate din Moeciu, pensiunea Dvs este posibila sa o gaseasca foarte greu, deoarece sunteti 1 printre alti 50. Cel mai indicat este sa gasiti portaluri turistice care sunt soecificate pentu fiecare zona (ex: turism-bucovina, turism-transilvania, pensiuni bucovina etc). Daca portalul turistic unde va insscrieti pensiunea este un portal general, sansele ca turistii sa ajunga la pensiunea Dvs sunt minime. In cazul in care va inscrieti pensiunea intr-un portal turistic general, pretul este cel care va conta, asa ca daca ve-ti avea pretul cel mai mic, turistii vor ajunge la Dvs, problema este ca pretul cel mai mic nu prea va aduce profit.

Site-uri de reduceri: majoritatea pensiunilor din Romania neglijeaza site-urile de reduceri. Realizati campanii si oferte pe astfel de website-uri, chiar daca este posibil sa nu faceti profit mare in urma unei campanii, cu siguranta va ve-ti promova pensiunea si mai multi turisti vor afla de Dvs.

Obiectivele turistice: In cazul in care in jurul pensiunii Dvs sunt obiective turistice importante ar fi ideal daca in zilele aglomerate ati putea petrece ceva timp in jurul acestora pentru a imparti pliante cu pensiunea Dvs, facilitatile pensiunii si pachetele turistice pe care le puneti la dispozitia turistilor.

Aceste sunt doar cateva din tehnicile de promovarea a unei pensiuni. Sunt poate sute de tehnici de promovare insa fiecare au un anumit specific si se adreasa numai anumitor timpuri de pensiuni. In cazul in care nu te pricepi la marketing turistic sunt o gramada de tineri care au absolvit universitati de marketing sau turism care te pot ajuta sa faci un business bun.

Leave a comment

Your email address will not be published.


**