Transfagarasan harta turistica si rutiera

Harta Transfagarasan completa, benzinarii, pensiuni, locuri pentru corturi si gratare, obiective turistice din jud Arges.

TRANSFAGARASAN INCHISdeschis pana la cabana Capra/Piscu Negru

Traseu Harta Transfagarasan din Bucuresti:

 • Bucuresti – Pitesti – Curtea de Arges –  Corbeni  – Vidraru – Transfagarasan – Balea Lac – Sibiu
 • Distanta dintre Balea lac si Bucuresti este de 238 km si poate fi parcursa in aproximativ 2 – 3 ore

* asteptati cateva secunde pentru a incarca completa Harta Transfagarasan


View Obiective turistice, pensiuni Arges in a larger map

Sfaturi Harta Transfagarasan:

 •  in Pitesti se continua autostrada pana la intrarea in tunel, la intrarea in tunel o luati pe rampa din dreapta, treceti calea ferata pana in sensul giratoriu, iar in sensul giratoriu utilizati prima iesite
 •  tronsonul Pitesti Curtea de Arges este un drum bun insa cu limitare de viziteza la 50 de km,  exista doar o parte mica de drum unde limita de viteza este de 80km/h,  de la Merisani la Manicesti.
 •  in Curtea de Arges exista doua optiuni:
  1. cum intrati in curtea de Arges, tineti drumul tot inainte pana la Manastirea Argesului si de acolo tot mai departe inspre Corbeni (avantaje: frumos, peisaj, manastirea; dezavantaje: intersectie semaforizata, sens unic, aglomeratie)
  2. la intrare in Curtea de Arges o luati pe drumul pentru camioanele mai mari de 3,5t (avantaje: puteti si de aici sa ajungeti la manastire, trafic relaxat; dezavantaje:ocoliti centru istoric al orasului)
 • din Curtea de Arges pana in Albestii de Arges atentie la RADARELE de viteza
 •  Albestii de Arges Corbeni circulati cu atentie
 •  Corbeni – Transfagarasan – Balea Lac DRUM EXCEPTIONAL (20.03.2012)
 • in toate comunele de la Curtea de Arges pana la Barajul Vidararu pe timpul verii aveti grija la animale seara intre orele 18-19, si pentru cei care circula noaptea (sateni lasa caii si vacile sa pasca pe marginea drumului).

Transfagarasanul incepe din comuna Arefu, in judetul Arges, la kilometrul 61 al DN7C si se termina in comuna Cartisoara (Sibiu), la intersectia cu DN1. Are circa 91,5 kilometri lungime si doua benzi de circulatie. Este un drum in rampa cu multe serpentine. Are mai multe tunele si viaducte – la Balea Lac soseaua trece prin cel mai lung tunel din Romania (887 m), Tunelul Balea. In tunel exista o singura banda de circulatie ce are 6 metri latime si un trotuar de un metru latime.

[box]

Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România, la numerele de telefon (004) 021 9360; (004) 021 318 66 09; (004) 021 318 66 31 sau accesand pagina de internet. http://www.cnadnr.ro:6060/itn/drumuri.asp

Turism Arges va pune la dispozitie cea mai completa harta turistica si rutiera pentru Transfagarasan, cu actualizari zilnice unde poti gasi pensiuni, hoteluri, benzinarii, restaurante, partii de schi etc tot ce ai nevoie pentru un concediu cat mai reusit.[/box]

Despre Transfagarasan harta turistica si traseu:

transfagarasan harta

Transfagarasan Harta

Transfagarasan harta este o ruta auto ce se suprapune pe un anumit segment cu DN7C si strabate zonele inalte ale muntilor Fagaras pe axa nord-sud facand legatura intre Muntenia si Transilvania. Traseul Transfagarasan a fost construit intre 1970-1974, itinerariul sau fiind la un moment dat drumul situat la cea mai inalta altitudine , atingand 2042 m la iesirea tunelului spre Balea.

Ruta Trans-fagarasan se desfasoara pe doua benzi de circulatie asfaltate inconjurate de goluri alpine si culmile muntilor. Spectacolul oferit celor ce strabat traseul Transfagarasan e fascinant.

Frumusetea salbatica a peisajului, curbele abrupte in ac de par, deschiderea mare oferita in puncte de belvedere, podete, tuneluri viaducte, variatiile de temperatura si de starea vremii (personal am prins un august cu ninsoare pe segmentul dintre Cabana (C.) Capra si intrarea in tunel) fac sa doresti sa repeti acest traseu ireal.

Pe traseul Transfagarasan harta se circula de la un capat la altul doar vara in intervalul 1 Iunie – 1 Noiembrie cand traseul cuprins intre km 104 + 000 si kilometrul 130 + 800 se inchide ca sa se evite accidente si pierderi de vieti omenesti. Viteza de deplasare nu depaseste 40 km/ora tocmai datorita virajelor dese si a asfaltului deseori umed si uneori cu gropi. Exista multe controverse legate de punctul de plecare pe traseul Transfagarasan in partea sudica, multe date statistice indicand zona comunei Arefu ( localizata la cca 2, 5 km vest de soseaua montana). Conform actualelor harti inclusiv harta rutiera pusa la dispozitie de Google, punctul de plecare al zonei sudice ar fi Curtea de Arges. Problema se refera de fapt si cu DN7 hartile vechi indicand ca kilometrul zero ar incepe la Bascov, pe cand cele noi indica clar Pitestiul.

harta transfagarasanharta transfagarasan iarnaharta transfagarasan vara

Incert apare si punctul nordic de plecare al DN7C  hartile noi, inclusiv cele prin satelit indicand comuna Arpasu de Jos. Interesant e ca exista si o dovada in acest sens, Ceausescu cerand proiectantilor sa deseneze un drum ce urma sa lege Curtea de Arges de localitatea Arpasu de Jos situata pe DN 1 in sensul de mers catre Brasov.

[learn_more caption=”Cateva cuvinte despre Harta Transfagarasan”]

Transfagarasanului, ne-am rezuma la drumul care traverseaza muntii Fagaras (muntii cu cea mai mare altitudine din Romania, atingand inaltimea maxima in vf Moldoveanu – 2544m) si uneste 2 mari regiuni, Muntenia de Ardeal. Insa, nu ne putem putem rezuma doar la atat, Transfagarasanul avand una din cele mai mari altitudini din Europa, si anume 2042 de metri ( Caldarea Glaciara Balea ), se intinde pe 2 benzi de circulatie cu o lungime de 92 de km, iar pe intregul drum sunt 27 de viaducte si poduri. Intre Capra si Balea Lac se afla cel mai mare tunel din tara ( 887m ), care strabate muntele Paltinul.

Fara indoiala, Soseaua Transfagarasanul este cea mai frumoasa sosea din Romania si una dintre cele mai spectaculoase din Europa. Traversarea Transfagarasunului reuseste sa imbine adrenalina, provocata de drumul anevoios si numeroasele serpentine, cu fantasticul. Armonia diferentelor de nivel, asimetria locului si peisajul feeric, reusesc sa rupa de realitate orice fiinta, traind astfel cel mai frumos sentiment in natura. Printre obiectivele de atractie turistica putem enumera Lacul si Barajul Vidraru, Cetatea Poienari, Lacul glaciar Balea si Cascada Balea.

[/learn_more]

TURISM ARGES VA UREAZA DRUM BUN !!!

1 Comment to “Transfagarasan harta turistica si rutiera”

Leave a comment

Your email address will not be published.


**