Transfagarasan harta turistica si rutiera

Transfagarasan harta turistica si rutiera

Harta Transfagarasan oferita de portalul turistic Turism Arges este cea mai completa harta turistica si rutiera a Argesului. Toti turistii care vor sa petreaca un concediu in in jud Arges pot gasi informatii cu privire la locatia pensiunilor, starea drumurilor, obiectivele turistice pe care le pot vizita si unde sunt localizate acestea.

[learn_more caption=”Transfagarasan harta”] Harta Transfagarasan creata de echipa Turism Arges este munca a 3 ani de masuratori si constatari pentru locatiile principalelor obiective turistice din jud Arges. Turistii pot gasi mai usor obiectivele turistice precum Manastirea Argesului, Cetatea Poenari, dar si locuri de vizitat mai ascunze cum ar fi Manastirea Robaia, Manastirea Corbi de Piatra sau Manastirea Namaiesti. Pe tot parcusul Transfagarasanului sunt biective turistice pe care turisti le rateaza deoarece nu sunt foarte bine semnalizate. Printre aceste obiective turistice ascune se numara Biserica Domneasca Curtea de Arges, ruinele Bisericii San Nicoara, sau Fantana Mesterul Manole care se afla la 50 de m de Manastirea Argesului. [/learn_more]

TRANSFAGARASAN INCHIS – deschis pana la cabana Capra/Piscu Negru

Traseu Harta Transfagarasan din Bucuresti:

 • Bucuresti – Pitesti – Curtea de Arges –  Corbeni  – Vidraru – Transfagarasan – Balea Lac – Sibiu
 • Distanta dintre Balea lac si Bucuresti este de 238 km si poate fi parcursa in aproximativ 2 – 3 ore

* asteptati cateva secunde pentru a incarca completa Harta Transfagarasan


View Obiective turistice, pensiuni Arges in a larger map

Tot pe Harta Transfagarasan se gasesc cele mai importante pensiune din jud Arges. Lucram in momentul de fata astfel inca sa putem oferi turistilor si informatii actualizate despre pensiunile din Dambovicioara in special partea Rucar-Bran, zona foarte putin cunoscuta insa cu un potential turistic urias.

Harta contine de asemenea si informatii despre restaurantele si pizzeriile de pe Transfagarasan, dar si benzinarii astfel turisti nu risca sa ramana fara benzina. In cazul in care turistii care vin pe Transfagarasan au si copii de fiecare data sunt interesati si de cel mai apropiat spital, cabinet medical sau farmicie. Toate aceste informatii se pot gasi cu usurinta pe Harta Transfagarasan.

Pentru anotimpul rece am marcat fiecare partie se ski din jud Arges sau locuri unde turisti pot petrece timp sau sania sau cu sacul. Punctul de informare turistica din jud Arges aflat langa Biserica Domneasca in orasul Curtea de Arges este si acesta marcat intr-un mod deosebit astfel incat sa fie cat mai vizibil.

In pricipiu fiecare turist care ajunge pe Transfagarasan cauta locuri de gratar dar si locuri linistit mai retrase unde isi pot monta corturile si pot face foc de tabara linistiti. Astfel de locuri sunt marcate pe Harta Transfagarasan astfel incat fiecare turist sa aibe propria pajiste si loc pentru gratar astfel incat sa poata sa asculte ce muzica doreste si sa se manifeste asa cum vrea.

In timp ne dorim sa avem posibilitatea de a marca pe Harta Transfagarasan inclusiv informatii cu privire la traseele montane, locurile pentru alpinism si drumetii dar si traseele pentru ciclism sau montainbike.

Sfaturi Harta Transfagarasan:

 •  in Pitesti se continua autostrada pana la intrarea in tunel, la intrarea in tunel o luati pe rampa din dreapta, treceti calea ferata pana in sensul giratoriu, iar in sensul giratoriu utilizati prima iesite
 •  tronsonul Pitesti Curtea de Arges este un drum bun insa cu limitare de viziteza la 50 de km,  exista doar o parte mica de drum unde limita de viteza este de 80km/h,  de la Merisani la Manicesti.
 •  in Curtea de Arges exista doua optiuni:
  1. cum intrati in curtea de Arges, tineti drumul tot inainte pana la Manastirea Argesului si de acolo tot mai departe inspre Corbeni (avantaje: frumos, peisaj, manastirea; dezavantaje: intersectie semaforizata, sens unic, aglomeratie)
  2. la intrare in Curtea de Arges o luati pe drumul pentru camioanele mai mari de 3,5t (avantaje: puteti si de aici sa ajungeti la manastire, trafic relaxat; dezavantaje:ocoliti centru istoric al orasului)
 • din Curtea de Arges pana in Albestii de Arges atentie la RADARELE de viteza
 •  Albestii de Arges Corbeni circulati cu atentie
 •  Corbeni – Transfagarasan – Balea Lac DRUM EXCEPTIONAL (20.03.2012)
 • in toate comunele de la Curtea de Arges pana la Barajul Vidararu pe timpul verii aveti grija la animale seara intre orele 18-19, si pentru cei care circula noaptea (sateni lasa caii si vacile sa pasca pe marginea drumului).

Transfagarasanul incepe din comuna Arefu, in judetul Arges, la kilometrul 61 al DN7C si se termina in comuna Cartisoara (Sibiu), la intersectia cu DN1. Are circa 91,5 kilometri lungime si doua benzi de circulatie. Este un drum in rampa cu multe serpentine. Are mai multe tunele si viaducte – la Balea Lac soseaua trece prin cel mai lung tunel din Romania (887 m), Tunelul Balea. In tunel exista o singura banda de circulatie ce are 6 metri latime si un trotuar de un metru latime.

[box]

Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România, la numerele de telefon (004) 021 9360; (004) 021 318 66 09; (004) 021 318 66 31 sau accesand pagina de internet. http://www.cnadnr.ro:6060/itn/drumuri.asp

Turism Arges va pune la dispozitie cea mai completa harta turistica si rutiera pentru Transfagarasan, cu actualizari zilnice unde poti gasi pensiuni, hoteluri, benzinarii, restaurante, partii de schi etc tot ce ai nevoie pentru un concediu cat mai reusit.[/box]

Despre Transfagarasan harta turistica si traseu:

Transfagarasan harta

Transfagarasan este o ruta auto ce se suprapune pe un anumit segment cu DN7C si strabate zonele inalte ale muntilor Fagaras pe axa nord-sud facand legatura intre Muntenia si Transilvania. Traseul Transfagarasan a fost construit intre 1970-1974, itinerariul sau fiind la un moment dat drumul situat la cea mai inalta altitudine , atingand 2042 m la iesirea tunelului spre Balea.

Ruta Trans-fagarasan se desfasoara pe doua benzi de circulatie asfaltate inconjurate de goluri alpine si culmile muntilor. Spectacolul oferit celor ce strabat traseul Transfagarasan e fascinant.

Frumusetea salbatica a peisajului, curbele abrupte in ac de par, deschiderea mare oferita in puncte de belvedere, podete, tuneluri viaducte, variatiile de temperatura si de starea vremii (personal am prins un august cu ninsoare pe segmentul dintre Cabana (C.) Capra si intrarea in tunel) fac sa doresti sa repeti acest traseu ireal.

Pe traseul Transfagarasan harta se circula de la un capat la altul doar vara in intervalul 1 Iunie – 1 Noiembrie cand traseul cuprins intre km 104 + 000 si kilometrul 130 + 800 se inchide ca sa se evite accidente si pierderi de vieti omenesti. Viteza de deplasare nu depaseste 40 km/ora tocmai datorita virajelor dese si a asfaltului deseori umed si uneori cu gropi. Exista multe controverse legate de punctul de plecare pe traseul Transfagarasan in partea sudica, multe date statistice indicand zona comunei Arefu ( localizata la cca 2, 5 km vest de soseaua montana). Conform actualelor harti inclusiv harta rutiera pusa la dispozitie de Google, punctul de plecare al zonei sudice ar fi Curtea de Arges. Problema se refera de fapt si cu DN7 hartile vechi indicand ca kilometrul zero ar incepe la Bascov, pe cand cele noi indica clar Pitestiul.

harta transfagarasanharta transfagarasan iarnaharta transfagarasan vara

TURISM ARGES VA UREAZA DRUM BUN !!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


**