Zapada pe Transfagarasan – octombrie 2011

Zapada pe Transfagarasan – octombrie 2011
Zapada pe Transfagarasan

Zapada pe Transfagarasan

10 cm de zapda pe Transfagarasan

Ieri toamna, azi iarna in toata regula. Cam asa le-a jucat veste vremea turistilor care si-au petrecut sfarsitul de saptamâna pe Transfagarasan. Stratul de zapada atinge la aceasta ora peste 10 centimetri la Cota 2000.

Toamna si-a intrat in drepturi in tot judetul. Temperaturi scazute, ploi si vant. La munte, cele doua anotimpuri, toamna si iarna isi disputa suprematia. Daca pana la altitudinea de 1700 de metri ploua, de la 1800 de metri deja ninge ca-n povesti.

Pe Transfagarasan a inceput sa ninga de aseara, iar de la Cabana Capra pana la Balea Lac stratul de zapada masoara intre 10 si 15 centimetri.

“La noi, in Arges, stratul de zapada are cam 10-12 centimetri. De la 1700 – 1800 de metri altitudine stratul de zapada este pudrat si creste progresiv spre creasta, dupa Cabana Capra spre Cota 2000, de la kilometrul 123.”, spune Ion Sanduloiu, seful Serviciului Salvamont Arges.

Transfagarasanul ramane deschis pana pe 31 octombrie 2011

Transfagarasan zapda octombrie 2011

Transfagarasan zapda octombrie 2011

Zapada Transfagarasan

Zapada Transfagarasan

Snow Transfagarasan

Snow Transfagarasan

Ieri dupa amiaza a inceput sa cada lapovita, iar spre seara aceasta s-a transformat in zapada, spre bucuria turistilor. Transfagarasanul va ramâne deschis pâna la sfârsitul lunii, iar cei care vor sa se bucure de ninsoare, pot da o fuga la munte. inainte de a pleca, nu uitati sa luati la voi echipamentul de iarna.

“ii sfatuim pe turisti sa fie echipati de iarna. Nu exista deocamdata pericol de avalansa, dar cei care merg pe creasta trebuie sa aibe imbracaminte groasa, coltari, piolet sau bete de schi cu ei”, spune Ion Sanduloiu.

Ultima ninsoare pe Transfagarasan s-a inregistrat pe 27 iunie, când stratul de zapada a masurat 10 centimetri si le-a dat batai de cap soferilor veniti la munte care nu se mai asteptau sa ninga in plina vara

Articol preluat de pe Adevarul.ro (click aici) pentru intregul articol.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*



*